مراسم افتتاحیه ساختمان دانشکده بیوتکنولوژی با همت و نظارت اداره کل حسابرسی داخلی دانشگاه
آقای دکتر مقیمی رئیس محترم دانشگاه در حضور آقای دکتر موحد معاون محترم آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان و جناب آقای دکتر نوحه گر معاون محترم برنامه ریزی و توسعه منابع و آقای دکتر مهدوی سرپرست محترم دانشکده بیوتکنولوژی به همراه هیات همراه و دانشجویان بیوتکنولوژی ساختمان جدید این دانشکده را افتتاح نمودند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر حسین مهدوی، عضو هیئت علمی دانشکده شیمی دانشکده علوم و مسئول راهاندازی دانشکده بیوتکنولوژی در آیین افتتاح اولین دانشکده بیوتکنولوژی در دانشگاه تهران، گفت: گروه بیوتکنولوژی بیش از ۲۰ سال قبل در دانشگاه تهران با پذیرش دانشجویان دکترای پیوسته از میان افراد نخبه آغاز به کار کرد و اعضای هیئت علمی که در این گروه جذب شدند، اغلب در این گروه تحصیل کرده و در دانشگاه تهران جذب شدند.
دکتر مهدوی با اشاره به تصمیم دانشگاه تهران برای ارتقای گروه بیوتکنولوژی به دانشکده، افزود: جایگاه بیوتکنولوژی در راس تکنولوژیها و مواردی است که کشورهای مختلف به ویژه کشورهای پیشرفته حساب ویژهای برای این رشته در کنار رشتههایی مثل هوش مصنوعی و مباحث محاسباتی پیشرفته باز کردهاند. آینده بسیار درخشانی در انتظار این رشته است و همین موضوع باعث شده است که دانشگاه تهران به این تصمیم برسد که برای حفظ جایگاه این رشته، ارتقای گروه به دانشکده را در اولویت خود قرار دهد.
مسئول راهاندازی دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه تهران ادامه داد: ساختمان این دانشکده در مدت زمان کوتاهی با همت هیات رئیسه دانشگاه با تغییرات اساسی، نوسازی و در اختیار دانشکده قرار گرفت و فضای فیزیکی در اختیار محققان بیوتکنولوژی دانشگاه تهران ارتقا پیدا کرد. با توجه به رشتههای مختلف وابسته به بیوتکنولوژی در دانشکدگان فنی، کشاورزی، علوم و دانشکده دامپزشکی، با کار جمعی تلاش خواهیم کرد همه این حوزهها را کنار هم بیاوریم.
وی تنها راه برونرفت کشور از مشکلات را از طریق شرکتهای دانشبنیان و تولید تکنولوژی و تبدیل آن به ثروت دانست و ابراز امیدواری کرد با یک برنامهریزی درست، دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه تهران بتواند در منطقه تراز یک را داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمدصادق موحد، معاون مستعدان آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان نیز در آیین افتتاح اولین دانشکده بیوتکنولوژی در دانشگاه تهران، گفت: دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه پیشرو در حوزههای مختلف، زمینه همافزایی طبیعی را بین عرصههای مختلف فراهم کرده است.
وی افزود: به عنوان عضو کوچکی از جامعه نظام نخبگانی تلاش میکنیم زمینه را برای شناسایی، توانمندسازی و هدایت صاحبان استعدادهای برتر و رساندن آنها به جایگاه نخبگی فراهم کنیم و این ساز و کار جز با کمک سایر نهادها و دانشگاهها به ویژه دانشگاه تهران هرگز امکانپذیر نخواهد بود.
وی با بیان اینکه دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه پیشرو در حوزههای مختلف، زمینه همافزایی طبیعی را بین عرصههای مختلف فراهم کرده است، اظهار داشت: در حوزه بیوتکنولوژی و زیست فناوری این فرصت فراهم میشود که ظرفیتهای منفرد هر کدام از عرصههای علمی در کنار هم قرار گیرد و ظرفیتهای جدید برای حل چالشها خلق شود.
معاون بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: دانشکده بیوتکنولوژی میتواند در حوزه توسعه هستههای مسئله محور پژوهشی و فناورانه ایفای نقش کند و بنیاد ملی نخبگان هم اعلام آمادگی میکند تا از برنامههایی که ذیل نگرشهای مسئلهمحور در فضای تشکیل هستههای پژوهشی و رویدادهای رقابتی شکل میگیرد، حمایت کند.
به گزارش ایسنا، دکتر محمد مقیمی در افتتاحیه ساختمان دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه تهران در سخنانی با بیان اینکه دوران مدیریتی جدید دانشگاه تهران با شعار "جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیتپذیری اجتماعی" شروع شد، ادامه داد: دانشگاه تهران بر مبنای رویکرد کارافرینی و مسئولیتپذیری که در کانون توجه خود قرار داده است به دنبال محقق کردن دانشگاههای نسل سوم و چهارم است. پیش از شکلگیری دانشکده بیوتکنولوژی، این رشته در قالب گروه فعالیت میکرد. فلسفه شکلگیری این دانشکده، ایجاد یک ساختار است که پیش از این، نتوانسته بودیم آن را ایجاد کنیم. منظور از ساختار، انسجام سازمانی، علمی و اختصاص تجهیزات مورد نیاز است. امیدواریم که افتتاح این دانشکده بتواند یک نقطه عطف باشد به نحوی که کارآفرینی یعنی اتصال نظریه علمی با کسب و کار محقق شود.
وی با اشاره به حضور محمدصادق موحد، معاون مستعدان آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان؛ در آیین افتتاحیه دانشکده بیوتکنولوژی گفت: ما با کمبود منابع روبرو هستیم و توانستیم با منابعی که در اختیار داریم، این سازمان را آماده کنیم. حدود ۱۰۰ دانشجوی دکتری پیوسته در این رشته تحصیل میکنند و برای تامین تجهیزات دچار کمبود منابع هستیم. من از شما میخواهم که در تجهیز منابع به ما کمک کنید. امیدوارم به کمک شما بتوانیم عزیزانی که در عرصه علمی زحمت میکشند در خصوص آزمایشگاه دغدغه نداشته باشند.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه بیوتکنولوژی یک رشته میان رشتهای است، اظهار کرد: این رشته رابطهای میان بیولوژی و تکنولوژی است و تمام حوزههای مربوط به منابع طبیعی، سلامت، انرژی و حتی فعالیتهای صنعتی میتواند در زمره ماموریتهای این دانشکده گنجانده شود. منظور از مسئولیتپذیری اجتماعی این است که دانشگاه در خدمت جامعه و ارتقاء کیفیت رندگی مردم باشد. ما میتوانیم با تلفیق علم و فناوری، کیفیت بهتر زندگی مردم را فراهم کنیم.
وی ادامه داد: عدم استفاده درست از منابع، یکی از مشکلات مردم است و مسئولان همواره درخصوص استفاده بهینه از منابع دغدغه دارند. بررسیها حاکی از آن است که بهرهوری و بهرهمندی از منابع در ایران، نرخ پایینی دارد. اگرچه به منابع زیادی دسترسی داریم اما نتوانستهایم به درستی از آن استفاده کنیم. بیوتکنولوژی میتواند زمینهساز استفاده بهینه از منابع شود و ناکارامدی استفاده از منابع را مرتفع کند. سطوح مختلف جامعه نیاز به اقدام علمی دارد و دانشکده بیوتکنولوژی میتواند به ارتقاء آن کمک کند.
رئیس دانشگاه تهران عنوان کرد: دانشکده بیوتکنولوژی از منظر ساختاری ذیل دانشکدگان علوم دانشگاه تهران تعریف میشود. امیدارم که این دانشکده با تعامل خود با سایر دانشکدههای دانشکدگان علوم، موجب بهرهمندی از نتایج مختلف شود.
وی ادامه داد: اساتید رشته بیوتکنولوژی در زمینه علمی بسیار نقش دارند و در زمینه ساخت واکسن کرونا نیز مشارکت داشتهاند.